ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
republica.ro
republica.roSanatate & Fitness

Dr. Cătălin Popescu: „Factura pentru expunerea exagerată la soare vine cu întârziere, dar vine”

Mi-au apărut pete pe mâna stângă și pe obrazul stâng, adică exact pe acele zone de piele care au fost expuse ani îndelungați la soare prin geamul mașinii atunci când conduceam.

Domnul doctor Cătălin Popescu, medic primar dermato-venerolog, mi-a dat un interviu pe limba noastră, a celor ce nu cunosc medicină, despre cremele de protecție, despre expunerea excesivă la soare și efectele ei și despre foto îmbătrânire.

Da, l-am întrebat și despre vergeturi și celulită.

Odată cu schimbarea climatică, ridicarea temperaturilor sau expunerea la soarele acesta tăios, s-au făcut remarcate cazuri mai dese de cancer al pielii?

Sunt indicii care ne arată că frecvența cancerelor de piele a crescut. Există o creștere îngrijorătoare a frecvenței melanomului malign, care este una dintre cele mai grave boli maligne cutanate care metastazează și te omoară, dar vestea bună e că frecvența aceasta mare a crescut mai cu seamă pe seama melanoamelor extrem de incipiente. Așa încât, deși sunt mai multe cazuri, de-a lungul timpului nu s-a constat o creștere a mortalității din această cauză. Ceea ce înseamnă că depistăm melanoame în stadii precoce și deci mortalitatea prin melanom nu este semnificativ afectată… [continuare]


Accesați articolul integral pe republica.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (republica.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.