ULTIMELE STIRI

luni, 8 august, 2022
impact.ro
impact.roSanatate & Fitness

Este bine sau nu să faci sport pe plajă. La ce ar trebui să fii atent atunci când faci mișcare pe nisip

lensa.ro

Vacanța la mare este prilej de relaxare și distrație pentru toată lumea, însă poate fi și o ocazie bună pentru a face mișcare, pentru cei care sunt activi și doresc să se mențină în formă și pe parcursul concediului. Atunci când facem mișcare în aer liber, pe nisip, trebuie să avem grijă însă la câteva aspecte, pentru a nu ne pune în pericol.

La ce să fii atent atunci când faci sport pe plajă

În timp ce unii preferă să se relaxeze pe șezlong sau pe cearșaf toată ziua atunci când merg la plajă, alți turiști sunt activi și în timpul concediului și nu pot sta locului mai mult de câteva minute. Sunt acei turiști pe care îi vedem alergând dimineața sau seara pe plajă, care practică tot felul de sporturi cu mingea sau pe apă și pentru care vacanța este prilej de a descoperi noi forme de mișcare care să li se potrivească.

Atunci când facem sport pe plajă ar trebui însă să fim atenți la câteva aspecte. În primul rând temperaturile ridicate și soarele direct ne pot afecta atunci când facem sport pe nisip. În timpul mișcării, pulsul crește și corpul de încălzește și mai mult, așa că este de evitat să facem sport pe plajă la amiază, de exemplu, când soarele este cel mai puternic.

Apoi, nu uitați de protecția solară: crema cu factor de protecție ajută pielea să nu se ardă atunci când petreceți zeci de minute sau chiar ore în bătaia directă a razelor soarelui. Nu uitați să protejați capul cu pălării sau șepci, iar ochelarii de soare sunt, de asemenea, importanți. În timp ce faceți sport, hidratarea este esențială. Soarele și temperaturile ridicate, dar și faptul că faceți mișcare și pierdeți apă prin transpirație contribuie la deshidratarea organismului, așa că este esențial să vă asigurați că beți suficientă apă.

Ce sporturi poți practica pe plajă

Multe plaje au terenuri delimitate pentru sport, iar dacă aveți la dispoziție o minge și câțiva prieteni, puteți face mișcare oricând. Fotbalul pe plajă este o alegere foarte pupulară, mai ales pentru băieți și bărbați. Are reguli ușor diferite față de fotbalul clasic, poarta este mai mică, la fel și terenul. Se joacă în trei reprize a câte 12 minute și trebuie să se termine în favoarea uneia dintre echipe.

Voleiul este o altă formă de mișcare care vă ajută să vă mențineți în formă pe timpul vacanței la mare. Aveți nevoie doar de un teren cu fileu și o minge, dar și energie și rezistență la efort.

Jogging-ul este, de asemenea, o variantă la îndemână de a face mișcare pe plajă, fără să aveți nevoie de echipamente suplimentare. Poate veți vrea să investiți într-o pereche de încălțări speciale, însă puteți alerga la fel de bine și desculți, pe linia țărmului. Este ideal să faceți jogging dimineața sau seara, când încă nu este atât de cald și nici aglomerat pe plajă.


Citiți articolul original pe impact.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (impact.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
chilipirul-zilei.ro/

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.