Timp de trei zile, în perioada 11-13 august 2022, orașul Sibiu va redeveni locul de întâlnire al mașinilor clasice și al celor electrice. Concurenții se vor întrece pe cele mai spectaculoase drumuri din județ într-un raliu de regularitate care se va desfășura pe un traseu în lungime totală de peste 400 de kilometri.
Întrecerea face parte și la ediția din acest an din calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA). La start se vor putea înscrie atât șoferi amatori, cât și piloți profesioniști cu modele clasice, din categoria „Young Timer”, sau la bordul unor automobile cu emisii zero.
Traseul competiției însumează peste 400 km
La categoria Transylvania Classic vehiculele sunt împărțite pe 7 categorii (B,C,D,E,F,G și H): Repartizarea se face în funcție de anul de fabricație, între 1900 și 1990. Asemenea altor competiții internaționale, va exista și categoria „Young Timer” dedicată mașinilor produse după 1991.
La fel ca la edițiile precedente, competiția rezervată vehiculelor electrice va fi dotată cu trofeul „Transylvania Electric”. Indiferent de anul de fabricație, obiectivul principal va fi acela de promovare a acestui tip de mobilitate.
Traseul întrecerii sibiene însumează peste 400 de kilometri. Concurenţii vor străbate cele mai frumoase locuri din judeţul Sibiu. Principalele puncte de atracţie vor fi Biertan, Păltiniş, Poiana Sibiului şi, desigur, celebrul Transfăgărăşan.
Competiţia pune acum oraşul Sibiu şi pe harta celor mai importante evenimente internaţionale dedicate maşinilor istorice şi celor electrice. Pe durata celor trei zile, participanții vor descoperi un traseu spectaculos şi plin de provocări.
Transylvania Classic promovează Sibiul
Potrivit lui Sorin Itu, organizatorul Transylvania Classic, întrecerea este deschisă oricărei persoane care deține un permis de conducere și o mașină. Condiția principală este aceea ca automobilul să se încadreze în limitele regulamentului.
„Transylvania Classic este un raliu de regularitate. Poate poate participa oricine, nu doar piloți cu licență. Evenimentul este deschis oricărei persoane care deține permis de conducere și o mașină care se încadrează în regulament. Ne dorim ca Transylvania Classic să devină un eveniment pe care să-l petreci în familie. Să nu fie doar o cursă pentru primul loc. Mai degrabă să fie un raliu ca o vacanță, așa cum este și motto-ul evenimentului”, a mai precizat Sorin Itu.
Conform organizatorilor, competiția se dorește a fi un mod de promovare a Sibiului ca destinație turistică pe plan intern și internațional. Desfășurat sub deviza #unraliucaovacanta, raliul de regularitate redă perfect atmosfera din timpul competiției. Practic, concurenții se află ca într-o vacanță în care, alături de alți pasionați de mașini, pot să descopere cele mai frumoase zone din regiune.
Citiți articolul original pe promotor.ro