impact.ro
impact.roActualitateInternational

Analiză CNN: Cât de serioasă este amenințarea nucleară făcută de Putin

Discursul de miercuri al lui Vladimir Putin a fost chiar mai întunecat decât declarațiile făcute în primele ore ale începerii războiului din Ucraina, din 24 februarie. La începutul anului, președintele de la Kremlin avetiza Occidentul că Rusia va răspunde imediat cu consecințe care „vor fi așa cum nu ați văzut niciodată în întreaga voastră istorie”, dacă îi va sta în cale.

În discursul de miercuri, Putin a dus mai departe amenințările, spunând că va asigura „integritatea teritorială, independența și libertatea” cu toate mijloacele pe care le are la dispoziție.

„Iar cei care încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare ar trebui să știe că vânturile predominante se pot întoarce în direcția lor”, a adăugat el.

Liderul rus a ridicat dramatic miza – chiar în momentul în care Rusia se lansează într-un proces grăbit de extindere a ceea ce constituie acea „patrie”, prin referendumuri organizate în grabă în teritoriile ocupate, care au ca scop absorbirea unor părți din Ucraina în Rusia însăși: Donețk, Luhansk, o mare parte din Kherson și Zaporizhzhia… [continuare]


Accesați articolul integral pe impact.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (impact.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *