stirihub.ro
stirihub.roActualitateInternational

Starul TikTok, Khaby Lame, a primit cetățenia italiană după ce s-a mutat în țară din Senegal când era copil

Khaby Lame, care anul acesta a fost încoronat ca cea mai urmărită persoană pe TikTok, i s-a acordat cetățenia italiană după ce s-a mutat în țară din Senegalul natal, când era copil.

Lame, în vârstă de 22 de ani, cunoscut mai ales pentru reacțiile sale amuzante și complet fără cuvinte la „hack-urile de viață” pe internet, a depus jurământul de cetățenie miercuri (17 august) în Chiavasso, un municipiu la nord-est de Torino, a declarat guvernul local.

Celebritatea vertiginoasă a lui Lame a readus in prim-plan o discutie nefavorabila asupra regulilor de cetățenie foarte stricte ale Italiei și asupra tratamentului guvernului față de miile de alți imigranți tineri născuți în Italia sau crescuți acolo de non-italieni.

Răspunzând la avântul brusc de atenție asupra acestei chestiuni, ministrul adjunct al internelor al Italiei, Carlo Sibilia, a declarat într-un tweet acum șters pe 24 iunie că cererea de cetățenie a lui Lame a fost aprobată recent.

„Dragă @KhabyLame, am vrut să te anunț că decretul de acordare a cetățeniei #italiane a fost emis la începutul lunii iunie de Ministerul de Interne. În curând veți fi contactat de biroul local care vă va anunța despre jurământul dvs. Succes”, a scris Sibilia pe Twitter atunci.

@khaby.lame 🤷🏿‍♂️🤲🏿🤣🧒🏻 #learnfromkhaby #learnwithtiktok @tiktok ♬ suono originale – Khabane lame

Conform legii italiene, copiii născuți din non-italieni și crescuți în Italia pot solicita cetățenia în al 18-lea an, un regulament despre care criticii spun că discriminează mulți copii care sunt italieni din punct de vedere cultural, dar li se refuză cetățenia.

Lame, care și-a păstrat și pașaportul senegalez, le-a spus reporterilor că se simte „foarte mândru” de cetățenie și că se simte „o mare responsabilitate prin jurământul” pe care l-a depus.

„Nu este ca si cum înainte de a semna, nu mă simțeam italian, așa că foarte puține s-au schimbat”, a spus el. „Dar acum sunt oficial italian, pe hârtie.”

Întrebat cum s-a schimbat viața lui ca urmare a celibrității căpătate prin TikTok, Lame a spus că familia lui era săracă, dar fericită în timpul copilăriei, în timp ce acum a spus: „Este o altă realitate, este cu totul altă lume cu care încă nu sunt obișnuit, dar mă adaptez treptat.”

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *