stirihub.ro
stirihub.roAuto

Un BMW cu conducere autonomă virează în traficul din sens opus, ucide o persoană și rănește grav nouă

Poliția din Germania a anunțat marți că o persoană a murit și nouă au fost grav rănite după ce o mașină află in faza de testare autonomă a virat în traficul din sens opus, declanșând o serie de coliziuni care au implicat patru vehicule luni, 15 august după-amiază.

Un purtător de cuvânt al poliției din orașul Reutlingen, din sud-vestul orașului, a declarat că un BMW iX electric cu cinci persoane la bord, inclusiv un copil mic, a ieșit din banda sa într-o curbă a drumului și a pătruns în traficul care venea, lovind un Citroen care venea din sens opus.

BMW-ul a lovit apoi frontal o furgonetă Mercedes-Benz, ducând la moartea unui pasager de 33 de ani din acel vehicul.

Între timp, șoferul Citroen, în vârstă de 70 de ani, și-a pierdut controlul mașinii și s-a izbit de un alt vehicul cu două persoane la bord, împingându-l de pe șosea și făcându-l să ia foc.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Reutlingen, Michael Schaal, a declarat că patru elicoptere de salvare au fost implicate în răspunsul medical, iar răniții au fost duși la mai multe spitale din regiune. Printre cei răniți sunt incluși șoferul de 43 de ani al BMW-ului, trei adulți de 31, 42 și 47 de ani și un copil de 18 luni, care se aflau toți în vehiculul de testare.

Schaal a spus că poliția nu a avut încă ocazia să-i intervieveze pe cei implicați în accident. „Nu era clar dacă șoferul în vârstă de 43 de ani aflat la volanul mașinii de testare BMW conducea în mod activ vehiculul în momentul accidentului sau dacă circula autonom”, a spus Schaal.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *