Într-o discuție cu patru jurnaliști români, șeful Dacia la nivel mondial a declarat că motoarele termice ale grupului Renault vor continua să existe pe piață cel puțin 13 ani.
„În cazul mașinilor termice, inclusiv hibride, vedem cel puțin 13 ani (n.n. – până în 2035 când mașinile termice nu vor mai putea fi vândute în Europa) de existență, ceea ce înseamnă două generații de vehicule. Asta, desigur, dacă până în 2035 lucrurile nu vor sta altfel din punct de vedere legislativ. Iar povestea termicelor nu se încheie nici în 2035 pentru că există un spectru internațional, dincolo de Europa”, a menționat Denis Le Vot.
Convingerea șefului Dacia, dar și a altor înalți oficiali din grupul Renault, că motoarele termice au încă viață lungă este motivul pentru care viitoarea divizie „Horse” a grupului, care include și uzinele de motoare și cutii de viteze din România, rămâne foarte importantă pentru următorii ani.
Revenind la planurile de electrificare ale mărcii Dacia, Denis Le Vot, a explicat că aceasta va fi necesară la un moment dat. „Situația nu trebuie privită separat, ci la nivel de grup. Dacă Dacia ar fi fost singură s-ar fi luptat mult cu reglementările CAFE. Cu ajutorul Renault lucrurile sunt mult mai ușor de realizat. Deci, este vorba despre doi frați care joacă un joc inteligent. Strategia noastră deliberată este să fim campioni ai segmentului ICE (mașini cu motoare termice) atât de mult cât vom putea. Și putem! Pentru că avem Renault care ajută Dacia cu reglementările CAFE (n.n. – prin scăderea mediei emisiilor la nivel de grup) și avem mașini foarte ușoare cu motoare mici. Asta înseamnă eficiență în materie de emisii de CO2”, a declarat șeful Dacia… [continuare]
Accesați articolul integral pe economica.net