impact.ro
impact.roSocial

Nu mai este suficient sporul de monitor, ochelarii de vedere trebuie asigurați de angajator. Decizia Curții de Justiție a UE a stabilit noi reguli

Decizie importantă pentru angajații din România, după ce un avocat din Cluj a reușit să obțină o decizie favorabilă la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE)! Mai exact, magistrații au stabilit că angajatorii sunt obligați să asigure ochelari de vedere salariaților care lucrează în fața unui monitor.

Sporul de monitor nu mai este suficient

Decizia magistraților de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a venit pe data de 22 decembrie, când aceștia au decis că ochelarii de vedere pentru cei care lucrează la un monitor trebuie furnizați de către angajator sau acesta trebuie să ramburseze cheltuielile aferente.

Așadar, plata unui spor general la salariu către angajații care lucrează în fața unui monitor nu mai este suficientă! Anunțul privind această decizie pronunțată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a fost făcut miercuri de către asociația VeDem Just, care precizează că articolul 9 din Directiva 90/270/CEE are ca obiectiv protejarea ochilor și a vederii lucrătorilor, în special dreptul acestora de a primi aparate de corecție speciale, specifice lucrului în cauză, dacă rezultatul testului prevăzut la alineatul (1) al acestui articol 9 sau cel al examenului prevăzut la alineatul (2) al articolului 9 menționat fac necesare aparatele respective. Ca urmare, Curtea a decis…


Accesați articolul integral pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (impact.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *