hotnews.ro
hotnews.roInternational

Când vor lansa rușii o nouă ofensivă în Ucraina? Șeful spionajului militar al Kievului spune care sunt obiectivele-cheie pentru Moscova

Rusia va lansa o nouă ofensivă la sfârșitul primăverii sau începutul verii, a declarat șeful serviciilor secrete ale Ucrainei, generalul Kirilo Budanov, într-un interviu acordat postului german ARD, citat de The New Voice of Ukraine și The Kyiv Independent.

Generalul Kirilo Budanov se așteaptă ca o nouă ofensivă rusă să fie lansată la sfârșitul lunii mai, notează și agenția de presă ucraineană Ukrinform.

„La sfârșitul primăverii sau la începutul verii, ne așteptăm la o creștere a eforturilor ofensivei rusești, în special în Donbas”, a declarat Budanov.

Potrivit lui Budanov, o potențială ofensivă rusă ar putea viza obiective-cheie din regiunea Donețk. „Forțele armate rusești se vor deplasa puțin spre Chasiv Yar. Se vor deplasa spre orașul Pokrovsk, în direcția strategică Pokrovsk”, a declarat Budanov pentru ARD.

Recent, trupele rusești și-au concentrat eforturile în apropiere de Ceasiv Yar, în regiunea Donețk, care se află la aproximativ 70 de kilometri nord-vest de orașul Donețk și la aproximativ 10 kilometri vest de Bahmut, cucerit în mai 2023, după lupte sângeroase, amintește The Kyiv Independent… [continuare]


Accesați articolul integral pe hotnews.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (hotnews.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *