economica.net
economica.netFinante

Valoarea medie a fraudelor autorizate de către posesorii de carduri Revolut a fost de 619 lire sterline în 2023. De ce trebuie să te ferești ca să nu autorizezi o fraudă

În 2023, sistemele antifraudă ale băncii digitale Revolut au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline, echivalentul a aproximativ 2,8 miliarde de lei, la nivel global. Pentru România, pierderile provocate de fraudele autorizate au fost de 16 ori mai mari decât în cazul fraudelor neautorizate, cu o medie de 619 lire sterline (3.570,2 lei) în medie per caz, față de 34 lire sterline (196,10 lei) per caz, pentru fraudele neautorizate. Prezentarea de job-uri și investiții false sunt printre cele mai utilizate forme prin care hakerii sustrag bani.

În primul său raport cu privire la principalele tendințe legate de fraude și scam-uri în 2023, Financial Crime and Consumer Security Report, Revolut arată că scam-urile cu oportunități de angajare au crescut de aproape 13 ori, iar cele cu investiții cu 142% în 2023. De asemenea, în 2023, pierderile provocate de fraudele autorizate de clienții din România au fost de 16 ori mai mari decât cele provocate de fraudele neautorizate.

„Escrocheriile online reprezintă o amenințare în creștere și au generat, în 2022, pierderi de peste 1 trilion de dolari, potrivit GASA (Global Anti-Scam Alliance & ScamAdviser, raportul Global State of Scams)”, arată raportul REvolut în expunerea sa de motive. Acesta este motivul pentru care mulți dintre clienții REvolut au primit mesaje de atenționare despre cum se pot feri de fraude.

Potrivit raportului, fraudele autorizate, în care posesorii de carduri și conturi își oferă date de bună voie, sunt net superioare celor neautorizate (cand clienților li se fură bani din cont fărăr știrea lor). În 2023, sistemele Revolut de detectare a fraudelor, bazate pe machine learning și inteligență artificială, au reușit să prevină fraude care ar fi produs clienților pagube de 475 de milioane de lire sterline, potrivit datelor interne analizate de companie… [continuare]


Accesați articolul integral pe economica.net

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (economica.net). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *