elle.ro
elle.roSanatate & Fitness

Cum să scapi de kilogramele în plus cu ajutorul somnului

Încerci să pierzi din kilogramele în plus? Descoperă că somnul e la fel de important precum mersul la sală!

Alături de o dietă echilibrată și exerciții practicate în mod regulat, un somn odihnitor poate ajuta în bătălia cu kilogramele în plus. Studiile ne arată că lipsa de somn poate încetini funcția metabolică și astfel, procesul de slăbire devine din ce în ce mai greu realizabil.

Hormonii din spatele foamei

Oamenii de știință au demonstrat că poți stăpâni hormonii foamei printr-o rutină de somn corespunzătoare. Doi hormoni – grelina, cel care îți dă senzația de foame, și leptina, care îți oferă senzația de sațietate – sunt afectați de modul în care dormi.

Când duci lipsă de somn, nivelul de grelină crește, iar cel de leptină scade determinând să îți fie foame, iar poftele să fie din ce în ce mai mari. Când ne confruntăm cu poftele, tendința noastră este de a consuma snack-uri cu multe zaharuri și grăsimi, care, cu siguranță, te duc la câteva kilograme bune în plus. Iar când somnul tău are de suferit, senzația de sațietate vine cu întârziere, fapt ce presupune că vei continua să mănânci chiar și atunci când ai consumat suficiente alimente… [continuare]


Accesați articolul integral pe elle.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (wall-street.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *