Conform unui studiu făcut de World Health Organization, insomnia afectează undeva între 10% și 15% oamenii din întreaga lume. Dacă adormi destul de greu sau te trezești în timpul nopții, asta nu înseamnă neapărat că suferi de insomnie.
The Sleep Health Foundation face diferența între oamenii ce nu au parte de un somn extrem de sănătos și cei ce suferă de insomnie, adăugând că una din trei persoane se confruntă cu o insomia ușoară de-a lungul vieții.
Depresia, stresul și anxietatea sunt principalii vinovați pentru care adulții și copiii suferă de episoade insomniace. Pentru cei ce simt că niciodată nu au parte de un somn suficient sau se trezesc la fel de obosiți, aici sunt câteva sfaturi ce ar putea folosi, împreună cu miturile ce trebuie demascate.
MIT: Alcoolul vindecă insomnia
Mulți oameni ce se confruntă cu insomnia sau un somn ce nu este deloc satisfăcător consideră că o băutură alcoolică sau două le-ar putea oferi odihna liniștită pe care și-o doresc. Din păcate, acest lucru nu putea să fie mai greșit… [continuare]
Accesați articolul integral pe presshub.ro