sfatulmedicului.ro
sfatulmedicului.roSanatate & Fitness

Dieta de 1200 de calorii: avantaje si dezavantaje

Ce este dieta de 1200 de calorii

Dieta de 1200 de calorii este un mod relativ nou de a manca, prin care numarul total de calorii zilnice este redus semnificativ. 1200 de calorii nu sunt suficiente pentru o dieta zilnica pentru nicio persoana adulta, indiferent de sex, greutate sau activitatea fizica. Totusi aceasta dieta ce pune accent pe restrictionarea caloriilor la maxim 1200 de calorii/zi este din ce in ce mai frecvent folosita si uneori chiar recomandata de catre antrenori personali sau nutritionisti.

Pierderea in greutate este deseori pura matematica, fiind bine cunoscut faptul ca reducerea caloriilor ingerate este metoda cea mai sigura de a pierde in greutate. Aceasta reducere ar trebui insa efectuata prin calcularea necesarului zilnic de calorii tinand cont si de greutatea actuala a pacientului, varsta, sexul, nivelul de activitate fizica, mediul de lucru, numarul de ore de somn, prezenta altor patologii etc.

Astfel dieta de 1200 de calorii poate fi un bun instrument pentru pierdere in greutate, insa nu poate fi aplicata tuturor persoanelor din cauza diversitatii si nevoilor diferite a fiecarui organism. Mai mult decat atat, dieta de 1200 de calorii nu ar trebui niciodata utilizata pe termen lung intrucat pot aparea deficite nutritionale, lipsa de energie, disfunctii hormonale si pierderea masei musculare.

Principalul avantaj al acestei restrictii calorice este si scopul ei central: pierderea in greutate… [continuare]


Orice informatii despre sanatate de pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.


Accesați articolul integral pe sfatulmedicului.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (sfatulmedicului.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *