digi24
digi24.roActualitateInternational

Turcii o duc tot mai rău: „Avem carne doar la ocazii speciale. Nu ne mai permitem”

Criza traiului zilnic a lovit puternic Turcia. Oamenii cheltuiesc sume uriașe inclusiv pe alimente de bază precum pâinea. În medie, plătesc cu aproape 80 la sută mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Mai mult decât orice, moneda slabă este de vină pentru creșterea prețurilor. Economiștii spun că președintele Erdogan face prea puțin – și acționează greșit – ca să reducă inflația. Între timp, familiile tot mai disperate încearcă să supraviețuiască. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată sâmbăta la ora 00:30 și în reluare de la ora 19:30.

Naciye pregătește cina pentru întreaga familie: orez cu fasole, supă și o salată proaspătă. De obicei, carnea face parte dintr-o masă cu specific turcesc. Dar acum nu poate fi vorba de așa ceva.

„Avem carne doar la ocazii speciale. Nu ne mai permitem. Cum am putea, la prețurile astea?” spune Naciye… [continuare]


Accesați articolul integral pe digi24.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (digi24.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *