economica.net
economica.netActualitateInternational

Depozitele de gaze din Germania sunt umplute mai repede decât era planificat – Economica.net

”Rezervoarele sunt umplute mai repede decât este specificat”, a spus Habeck, citat de revista Der Spiegel, adăugând că obiectivul guvernului de a atinge o capacitate de stocare de 85% până în octombrie ar putea fi atins până la începutul lunii septembrie, scrie News.ro.

Germania se află în faza a doua a unui plan de urgenţă în trei etape, formulat după o reducere a fluxurilor de gaze din Rusia, principalul său furnizor.

Doar 9,5% din consumul de gaze al Germaniei din august a venit din Rusia, a relatat Spiegel, citând date ale asociaţiei BDEW din industria energetică, scrie News.ro.

Anul trecut, gazele ruseşti au reprezentat aproximativ 55% din consumul total al ţării. Guvernul a vizat niveluri de stocare a gazelor de 75% până la 1 septembrie, dar nivelurile de stocare sunt deja la 82,2%, au arătat duminică datele din industrie ale grupului de operatori europeni GIE.

”Companiile vor putea apoi să retragă gaze din instalaţiile de stocare, aşa cum a fost planificat pentru iarnă, pentru a furniza şi industriei şi gospodăriilor”, a spus Habeck… [continuare]


Accesați articolul integral pe economica.net

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (economica.net). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *