economica.net
economica.netEconomieOpinii

Tendinţele anului 2024 în economie: orientare spre producţie locală, sustenabilitate, muncă la distanţă

Orientarea firmelor către producătorii locali pentru a atenua discontinuităţile lanţurilor globale de producţie, către sustenabilitate, investiţii în măsuri de securitate pentru a-și proteja activele digitale, datele clienților și proprietatea intelectuală, dar şi flexibilizarea muncii sunt câteva dintre tendinţele care vor defini mediul de afaceri în 2024, spune Constantin Măgdălina, expert în Tehnologii Emergente.

Constantin Măgdălina, expert în Tendințe și Tehnologii Emergente, spune care crede că vor fi cele mai importante tendinţe ale anului 2024 în mediul de afaceri.

Reziliența economică prin orientarea firmelor către producătorii locali

Discontinuitățile din lanțul de aprovizionare observate la nivel global în ultimii ani au determinat companiile să-și reevalueze dependența de lanțurile globale de producție și distribuție. Tendințele de regionalizare și chiar de localizare s-au intensificat în ultimii ani, dar anul 2024 va fi definitoriu pentru consolidarea rezilienței economice, spune Măgdălina.
Companiile încep să aibă un portofoliu de furnizori tot mai diversificat, adoptând producția locală și construind sisteme de aprovizionare mai robuste și mai flexibile. Această abordare nu doar atenuează riscurile asociate tensiunilor geopolitice, cum se întâmplă acum, ci contribuie și la dezvoltarea unor economii la nivel de țară mai durabile și reziliente, e de părere Măgdălina…


Accesați articolul integral pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (economica.net). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...