libertatea.ro
libertatea.roActualitateInternational

Șefa Russia Today sugerează, într-un mesaj în care cere răzbunare pentru moartea Dariei Dughina, că Rusia e implicată în otrăvirea lui Skripal

Redactorul-șef al rețelei Russia Today (RT), controlată de Kremlin, a părut să sugereze luni că Rusia este implicată în otrăvirea fostului spion Serghei Skripal în Marea Britanie, în 2018 – o acuzație pe care Moscova a negat-o în mod repetat, relatează The Moscow Times.

Țările occidentale au lovit Rusia cu sancțiuni și au expulzat zeci de diplomați în urma otrăvirii aproape fatale a lui Skripal, un fost ofițer rus de informații care a acționat ca agent dublu pentru Marea Britanie, și a fiicei acestuia, Iulia, cu un agent neurotoxic interzis, în orașul britanic Salisbury.

Într-o reacție pe care a avut-o după moartea Dariei Dughin, fiica ideologului ultranaționalist Aleksandr Dughin, ucisă într-un atentat cu mașină-capcană, weekendul trecut, redactorul-șef al RT, Margarita Simonyan, a cerut răzbunare împotriva presupusului autor – o ucraineancă -, despre care serviciul de securitate rus FSB a spus că a fugit în Estonia după atac.

„Ucigașii Dariei se află deja în Estonia. Estonia, desigur, nu îi va extrăda. Sunt sigură că putem găsi profesioniști dispuși să admire faimoasele turle din apropiere de Tallinn”, a scris Simonyan pe Twitter – o referire la alibiul invocat de agenții care l-ar fi otrăvit pe Skripal și care au declarat pentru RT… [continuare]


Accesați articolul integral pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *