Comportamentul personalului HoReCa este adesea adus în discuție și criticat sau lăudat, însă conduita oaspeților este deseori trecută cu vederea. Bookingham și-a propus să evalueze manierele românilor la restaurant, printr-un chestionar în care respondenții au descris comportamentul celor din jur.
Transilvania e cea mai manierată regiune din țară. Dobrogea se află la polul opus
Topul reflectă comportamentul românilor în ceea ce privește bunele maniere la restaurant, în general:
- cât e permis să întârzii,
- să nu vorbești cu gura plină,
- să ții ușa deschisă pentru alte persoane
- cum ar trebui să te comporți cu personalul.
Conform datelor, Transilvania se situează pe primul loc în topul bunelor maniere la restaurant, 52% dintre respondenții din această regiune îi descriu pe cei care iau masa în oraș ca fiind manierați sau foarte manierați. Aceasta e urmată de Banat (50%) și Crișana (45%), ultimele locuri fiind ocupate de Dobrogea, Maramureș, și Bucovina… [continuare]
Accesați articolul integral pe wall-street.ro