ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
click.ro
click.roActualitateBucuresti

Amenzi usturătoare pentru mașinile și motocicletele zgomotoase care circulă noaptea

Primăria Capitalei a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care se dorește interzicerea circulației pe timp de noapte a vehiculelor care sunt mult prea zgomotoase.

Concret, dacă proiectul de hotărâre privind „diminuarea zgomotului produs de traficul auto” va trece de Consiliul General al Municipiului București (CGMB), mașinile și motocicletele care produc un nivel de zgomot care depășește 95 de decibeli (dB) nu vor avea voie să circule în intervalul 21.59-8.00, iar amenda poate ajunge la 5.000 de lei.

„Depășirea limitei de zgomot generează disconfort, deranjarea somnului, afectează sănătatea mintală, productivitatea muncii, procesul de învățare, comportamentul social, produce stres, oboseală cronică, insomnie sau boli cardiovasculare, poate conduce la hipoacuzie și produce efecte negative sociale și economice, acestea fiind amplificate pe timpul nopții. Brigada Rutieră a înregistrat 41 de petiții prin care sunt sesizate aspecte referitoare la poluarea fonică produsă de vehicule care circulă în București”, se arată în proiect, conform Adevărul.ro[continuare]


Accesați articolul integral pe click.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (click.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.