spotmedia.ro
spotmedia.roActualitateInternational

Putin n-are de gând să se retragă, Biden n-are de gând să-l lase să învingă

Au trecut șase luni de război în care Rusia a pierdut mii de soldați fără a cuceri Ucraina. Ofensiva e blocată pe fronturile de est și sud, iar singura activitate militară e cea de artilerie. Militarii Moscovei continuă să lanseze proiectile către localități ucrainene, în timp ce forțele Kievului atacă liniile de aprovizionare ale inamicului, aflate în spatele frontului.

  • Raport: E puțin probabil ca Rusia să găsească suficiente forțe pentru a ajunge la o putere finală de peste 1.150.000 de soldați, așa cum prevede decretul semnat de președinte.
  • Kremlinul și-a păstrat ținta de a schimba conducerea aleasă în mod democratic a Ucrainei și înlocuirea acesteia cu una impusă de Moscova.
  • Medvedev: Ucraina poate dispărea de pe harta lumii.
  • Joe Biden: Sunt mândru să anunț cea mai mare tranșă a noastră de asistență de securitate înregistrată până în prezent, aproximativ 2,98 miliarde USD, constând în arme și echipamente care vor fi furnizate Ucrainei.
  • Vladimir Putin speră ca, odată cu venirea iernii, solidaritatea europeană să se deterioreze din cauza problemelor legate de prețul ridicat al gazelor.

După jumătate de an de război, sfârșitul nu e cunoscut de nimeni, nici chiar de Putin, cel care l-a declanșat și care, în orice moment, teoretic, ar putea să-l oprească.

Practic, e mult mai complicat. Liderul rus, deși invazia a fost o mare eroare, pentru a-și păstra puterea trebuie să meargă până la capăt, oricare ar fi acela.

Vladimir Putin a semnat, la o zi după ce s-au împlinit șase luni de când a dat ordinul de invazie… [continuare]


Accesați articolul integral pe spotmedia.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (spotmedia.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *