spotmedia.ro
spotmedia.roActualitateInternational

Europenii sunt șocați de creșterea prețurilor la energie: Fac duș mai rar și au de ales între mâncare și încălzire

Costurile energiei au atins niveluri record în Europa, iar facturile îi forțează pe mulți să reducă, prin toate mijloacele, consumul.

Fără fier de călcat, cuptorul cu microunde folosit cât mai rar și dușuri la serviciu – aceasta este, în mare, strategia pe care o aplică mai mulți europeni în încercarea de a face față facturilor mari la energie.

Pe fondul creșterii tarifelor la electricitate și gaze naturale, milioane de europeni dau acum o parte consistentă din venituri pe energie și oamenii încep să reducă voluntar consumul de gaze, electricitate și de combustibil, după ce prețurile au explodat din cauza războiului din Ucraina, a sancțiunilor impuse Rusiei și a urmărilor pandemiei de coronavirus, se arată într-o analiză Reuters.

Prețul de referință al gazului european a crescut cu 550% în ultimele 12 luni. Din octombrie, costul energiei pentru consumatorii britanici va crește cu 80%, a anunțat vineri autoritatea de reglementare, Ofgem, ceea ce va duce factura medie anuală pentru o gospodărie la 4.172 de euro… [continuare]


Accesați articolul integral pe spotmedia.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (spotmedia.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *