playtech.ro
playtech.roLifestyle

Cuvintele care dezvăluie dacă ești introvertit sau extrovertit

Cuvintele au puterea să dezvăluie ce tip de personalitate ai. Indiferent că ești extrovertit sau introvertit, limbajul va fi cel care te va da de gol.

Ni se reamintește adesea „alegeți-vă cuvintele cu atenție”, dar probabil nu știai că acele cuvinte pot dezvălui mai mult decât ceea ce încercăm, de fapt, să spunem. Există tot mai multe dovezi că personalitatea noastră este scrisă, literalmente, în limbajul pe care îl folosim, de la tweet-urile pe care le trimitem până la adresa de e-mail aleasă de noi.

Nu toate constatările sunt deosebit de surprinzătoare. Cei care au un punctaj ridicat la extroversie sunt într-adevăr mult mai vorbăreți decât colegii lor mai introvertiți. De asemenea, au tendința de a vorbi mai repede. Femeile extrovertite, dar nu și bărbații, au mai multe șanse să aibă discuții de grup, în timp ce bărbații introvertiți, dar nu și femeile petrec mai mult timp vorbind singuri.

Astfel, atât introvertiții cât și extrovertiții folosesc limbajul foarte diferit. În urmă cu câțiva ani, un grup de cercetători condus de Camiel Beukeboom de la Universitatea VU, Amsterdam, a cerut unui grup de 40 de voluntari să se uite la fotografii cu diferite situații sociale și să descrie cu voce tare ce se întâmplă. Ei au descoperit că limbajul extrovertiților tinde să fie mai abstract și „liber”, în timp ce introvertiții vorbeau în termeni mai concreți. Cu alte cuvinte, introvertiții tind să fie mult mai specifici… [continuare]


Accesați articolul integral pe playtech.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (playtech.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *