wall-street.ro
wall-street.roActualitatePolitica

Prima cerere de plată depusă de România pentru PNRR nu va fi aprobată la finalul lunii iulie

Comisia Europeană a anunțat că prima cerere de plată depusă de România pentru PNRR, 2,6 miliarde de euro, nu va fi aprobată la finalul lunii iulie, evaluarea fiind prelungită până în septembrie. În general, Comisia transmite o evaluare preliminară a cererii în curs de două luni de la primirea acesteia.

”Pentru a oferi timp suficient pentru finalizarea acestei evaluări, autoritățile române au decis, în acord cu Comisia Europeană, să prelungească această perioadă până la data de 16 septembrie. Această practică nu este neobișnuită”, precizează Comisia, în răspunsul transmis pentru G4Media.ro.

MIPE a transmis, într-o reacție, că România nu se află în situația de a „pierde” echivalentul primei tranșe, ci că a existat o „prelungire” a termenului pentru emiterea avizului pozitiv preliminar, pentru ca România să mai îndeplinească o cerință a Comisiei, iar plățile sunt întârziate din cauza „numărului mare al concediilor” la nivelul Comisiei Europene.

Prima cerere de plată pentru proiectele prinse în PNRR a fost transmisă de Guvernul României la data de 31 mai, urmând ca evaluarea Comisiei să fie comunicată în decurs de două luni.


Citiți articolul original pe wall-street.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (wall-street.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *