presshub.ro
presshub.roOpinii

Presa este considerată coruptă și în goană după profit. În cine au încredere românii

Presa este considerată coruptă și în goană după profit, arată un nou studiu realizat în România. Media autohtonă este văzută ca o sursă nesigură de informare pentru români, care preferă să se informeze din străinătate.

Cercetarea sociologică a fost realizată de către Cult Research, care a explorat nivelul de educație mediatică, percepția oamenilor despre războiul dintre Rusia și Ucraina, dar și imaginea generală a presei din România.

Presa românească, sursă nesigură

Studiul a arătat că presa românească, atât tradițională, cât și cea online, este văzută ca fiind nesigură. Pentru români, publicațiile și televiziunile internaționale prezintă mai multă încredere pentru public, în comparație cu mass-media națională.

Singurele surse de informații românești considerate ca fiind de încredere sunt cele care aparțin ale instituțiilor de stat.

„Rolul presei ar trebui să fie acela de a ne expune mereu la adevăr, nu să fie mereu în goana senzaționalului și atât, să pierdem esența. Cumva, pentru a obține cât mai multe vizualizări și cât mai mulți cititori, de multe ori se exagerează”, a declarat unul dintre participanții la studiu… [continuare]


Accesați articolul integral pe presshub.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (presshub.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *