republica.ro
republica.roActualitateOpinii

Oportunități uriașe pe care ni le aduce anunțata aderare la spațiul Schengen. România poate juca în liga mare a economiei Uniunii Europene

Intrarea României în Spațiul Schengen este, în 2022, o victorie la fel de mare precum aderarea la Uniunea Europeana în 2007.

Declarațiile politice sunt optimiste, însă mulți oameni de afaceri ar fi preferat să vadă și o dată clară care să consfințească aderarea pe care o așteptăm (pe nedrept) de foarte mulți ani, de când criteriile tehnice fuseseră deja îndeplinite.

Nu s-a dorit că România să joace în liga mare a afacerilor europene, astfel că am fost ținuți deoparte, sursă de forță de muncă și tintă pentru exporturi și consum.

Se schimba însă regulile jocului odată cu intrarea în Spațiul Schengen pentru că României i se facilitează, fară obstacole administrative, accesul la marile piețe europene, la lanțuri de distribuție solide și la investitori interesați de oportunitățile enorme pe care le va avea de oferit Estul Europei – mai ales acum, când se trasează noile granițe geopolitice… [continuare]


Accesați articolul integral pe republica.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (republica.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *