elle.ro
elle.roRelatii & Cuplu

Moduri în care nevoia ta de control îți distruge relația

Din teamă sau bune intenții ai tendința de a exercita prea mult control asupra partenerului și relației, iar asta e foarte dăunător.

Ești constant în alertă și cauți să fii mereu în control. Îți spui că așa îți protejezi cuplul și mai ales pe tine. Doar ai fost rănită în trecut și vrei să previi asta. Ori îți dorești ca relația să se desfășoare după anumiți parametri bine stabiliți anterior, mai mult de către tine eventual, nediscutați cu partenerul. Nu lași nimic la voia întâmplării, dar viața e surprinzătoare și nu poți controla chiar totul. În plus, acest control menit să salveze relația… o sabotează cu succes.

Pericole inexistente

Această vigilență acută te face să vezi monștri acolo unde ei nici nu există. Îți construiești mental anumite scenarii catastrofale și rămâi ancorată în ele până apare realitatea și le dizolvă. Doar că până la proba contrarie tu ai murit și ai înviat de un milion de ori, consumându-te îngrozitor.

Nu te bucuri de liniște

Cu ai putea să experimentezi echilibrul, siguranța când tu ești cu ochii în patru după amenințări exterioare sau indicii că partenerul face ceva rău, se îndepărtează de tine? Ești în alertă preventiv, fără a rezolva ceva, doar dinamitarea unui prezent confortabil emoțional… [continuare]


Accesați articolul integral pe elle.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (elle.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *