republica.ro
republica.roInternationalOpinii

Moment critic pentru Ucraina și pentru Europa. Statele Unite avertizează că vor rămâne fără resurse pentru a achiziționa mai multe arme pentru Ucraina

Deja lumea a intrat în febra sărbătorilor. Dar la doi pași de noi, în Ucraina, continuă să fie război. Am ajuns deja în ziua 650 și veștile nu sunt deloc bune. Iar mai jos detaliez de ce suntem în fața unui moment critic pentru Ucraina și pentru Europa.

Casa Albă avertizează că Putin ar putea câștiga războiul dacă se epuizează ajutorul pentru Kiev. Ucraina se bazează în continuare în mare măsură pe asistența economică din partea Occidentului pentru a se apăra de invadatorii ruși.

Dar avertismentul de ieri al Casei Albe, care a spus că „Statele Unite sunt în criză de timp și de bani pentru a ajuta Ucraina să lupte în războiul cu Rusia”, arată dimensiunea problemei.

„Vreau să fiu clară: fără o acțiune a Congresului, până la sfârșitul anului vom rămâne fără resurse pentru a achiziționa mai multe arme și echipamente pentru Ucraina și pentru a furniza echipamente din stocurile militare americane. Nu există un fond magic de finanțare disponibil pentru a face față acestui moment. Nu mai avem bani – și aproape că nu mai avem timp”, a declarat Shalanda Young, directorul pentru buget al Casei Albe.

Guvernul ucrainean se așteaptă la un deficit bugetar de aproximativ 43 de miliarde de dolari în 2024 și intenționează să-l acopere cu împrumuturi interne și ajutor financiar din partea Occidentului. Având în vedere această situație, presa internațională se întreabă de unde va veni probabil ajutorul financiar pentru Ucraina în următorii ani, iar Reuters și The Guardian au oferit câteva explicații… [continuare]


Accesați articolul integral pe republica.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (republica.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *