60.000 de tone de ciocolată procesează anual România în acest moment, în creștere față de anii trecuți. Dar experții spun că de fapt tendința europeană este de contractare.
„Ne-am confruntat cu cel mai greu an pentru industrie. A început cu prețul la cacao, care s-a dublat și a generat o adevărată criza. A continuat cu mărirea tva-ului la produsele dulci de la 9 la 19% și de 2 luni ne confruntam cu o semi-criza europeană pe piața de lactate”, spune Marian Anghel, owner OmniaGusti, importator român, care pare să fi înțeles criza prefigurată pe piață, a făcut stocuri și a ajutat la atenuarea șocului, păstrând prețul stabil atât cât s-a putut.
După Timișoara, București, Craiova, Brașov, Oradea, Bacău, Omnia Gusti va deschide cel de-al 7-lea centru logistic, la Constanța și țintește construirea unei platforme ideale, atât pentru cofetării cat si pentru persoane fizice pasionate.
În plus, piaţa ciocolatei a primit o serie de lovituri anul acesta, 2024 fiind unul dintre cei mai grei ani din industrie, în condiţiile în care preţul la cacao s-a dublat, iar TVA la produsele dulci a crescut de la 9% la 19%, a declarat, vineri, Adina Istrate, unul dintre organizatorii expoziţiei Chocolate Saga, ediţia specială de Crăciun, care se desfăşoară în acest weekend la Sala Polivalentă din Bucureşti… [continuare]
Accesați articolul integral pe economica.net