ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
republica.ro
republica.roActualitateOpinii

„De ce nu a țipat?!…” Spuneți că victima e de vină? Gândiți-vă că era în Săptămâna Mare, în ziua când a fost răstignit Iisus, când degetele preotului umblau prin…

Ați fost victime!? Știți cum reacționează un suflet disperat, bolnav, în căutare de sprijin, când este abuzat de un om în care vede o fărâmă de divinitate pe Pământ!? Știți că poate fi copleșit de rușine, se poate bloca, îi trebuie luni de zile să accepte că s-a întâmplat în realitate!?

Când a izbucnit scandalul cu părintele Visarion Alexa, nici nu m-am gândit să scriu despre așa ceva. La ce imagine publică de sfânt avea, primul meu gând a fost că este hărțuit de vreo femeie bolnavă și că el va ieși de la audieri susținându-și nevinovăția și avocata lui la fel. M-am cutremurat, când am auzit că și-a recunoscut vinovăția și când am citit că nici avocata nu îi neagă faptele, ci doar caută circumstanțe, ce îi pot îmbunătăți puțin situația de învinuit, dar tot nu mă gândeam să scriu. Era strict o problemă a justiției, care trebuia să își facă treaba.

Am citit stenogramele. Stomacul mi s-a revoltat agresiv la unele fraze și ochii nu au mai vrut să citească… și tot nu mă gândeam să scriu.

Și totuși, ce mă face să ies din tăcere, să scriu aceste rânduri!? Agresivitatea cu care e atacată victima de majoritatea celor ce comentează pe Facebook, dar și în discuțiile pe care le aud printre oameni și bunătatea, blândețea și mila creștină ce o varsă pe bietul preot ce a căzut în ispită… [continuare]


Accesați articolul integral pe republica.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (republica.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.