ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
hotnews.ro
hotnews.roActualitateInternational

Care este adevărata miză a lui Putin în privința referendumurilor din regiunile Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie?

Kremlinul vrea să anexe ilegal teritoriile ocupate din Ucraina, dar și pe cele neocupate din regiunile Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie, după autoritățile pro-ruse au anunțat marți că vor organiza un „referendum” în perioada 23-27 septembrie, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului în ce mai recentă analiză.

Anexarea de către Putin a teritoriilor ucrainene ocupate va lărgi definiția juridică a teritoriului „rusesc”, cred analiștii de la ISW.

Institutul pentru Studiul Războiului a declarat că Kremlinul va folosi rezultatele falsificate ale referendumurilor pentru a anexa ilegal toate părțile ocupate ale Ucrainei.

Se pare că Valdimir Putin și consilierii săi și-au dat seama că actualele forțe rusești sunt insuficiente pentru a cuceri Ucraina și că eforturile de a construi rapid forțe mari prin mobilizare voluntară culminează cu insuficiența forțelor necesare armatei ruse, susține ISW.

Referendumurile ilegale ar fi de fapt o mișcare prin care liderul de la Kremlin speră probabil să îmbunătățească capacitățile de generare de forțe noi prin apelul la poporul rus de a se oferi voluntar pentru un război pentru a „apăra” teritoriul rusesc nou revendicat… [continuare]


Accesați articolul integral pe hotnews.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (hotnews.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.