ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
libertatea.ro
libertatea.roActualitateInternational

În așteptarea mesajului lui Putin, rușii au căutat pe Google „cum să scapi de armată” și „cum să pleci din Rusia”

Rușii au început să caute în mod activ cum pot să plece din țară sau să amâne efectuarea serviciului militar, în contextul în care este așteptat un discurs al președintelui Vladimir Putin în care acesta ar putea anunța mobilizarea generală, relatează publicația ucraineană Ukrainska Pravada, care citează date publicate pe canalele de Telegram Mozhem obiasnit (Putem explica – n.r.) și Meduza.

Căutările Google pentru expresia „Cum să părăsești Rusia” au atins un apogeu pe 20 septembrie, în jurul orei 18.00, conform datelor Google Trends.

Oamenii care locuiesc în regiunea Khabarovsk, care se învecinează cu China, au fost cei mai interesați de cum ar putea să plece din Rusia.

În același timp, a crescut interesul pentru informațiile despre ”cum poți scăpa de armată”, vârful căutărilor fiind atins în jurul orei 13.00, după ce au apărut primele postări despre mobilizare.

Numărul căutărilor a crescut pe fondul informațiilor despre un discurs pe care urmează să-l susțină președintele rus Vladimir Putin… [continuare]


Accesați articolul integral pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.