playtech.ro
playtech.ro

Trucurile germanilor pentru a nu adormi la volan. Le folosești și tu?

Sfaturi foarte utile pe care toți șoferii trebuie să le știe! Condusul este o plăcere pentru unii, dar pentru alții nu. Câțiva dintre oameni adoră să șofeze și indiferent de zi sau orele dormite pentru că sunt cuprinși de energie când se află la volan. În timpul acesta, alții obosesc mai tare atunci când vine vorba să intre în trafic de nevoie și chiar se simt mai bulversați decât înainte. Este recomandat ca atunci când simți că nu poți duce tot drumul pe care ai nevoie să îl parcurgi să tragi pe dreapta și să te odihnești suficient. Dacă nu ai posibilitatea asta, există câteva trucuri care te-ar putea ajuta.

Trucuri pentru șoferi: cum să nu adormi la volan?

Nu este deloc indicat să te urci la volan atunci când nu te simți stăpân pe tine. Dacă nu te-ai odihnit suficient sau te simți rău, îți este sugerat să lași pe altcineva să conducă sau să te folosești de orice transport în comun. Există momente când poate pe șoferi îi ia somnul din cauza drumului lung.

Unii conducători auto iubesc să șofeze și asta mai mult îi trezește la viață, dar în cazul altora este mai dificil. Îți arătăm câteva trucuri descoperite de cetățenii din Germania pentru clipele obositoare de la volan. Există câteva opțiuni pentru tine care să te ajute să îți bifezi activitatea și să îți trezești mintea pe parcurs.

Suntem în plin sezon cald, timpul e senin și ispititor și tot mai mulți se urcă în mașină pentru călătorii lungi. Această modalitate este plăcută și confortabilă pentru familie, dar și pentru șoferi. Studiază bine traseul înainte să pleci la drum și caută locuri unde poți să stai la popas măcar câteva zeci de minute pentru a-ți liniști mintea.

Sfaturi pentru conducătorii auto

Este util să petreci și o seară la un motel din zonă în cazul în care destinația este chiar mai departe. Studiile au demonstrat că un șofer obosit nu se deosebește cu nimic de un șofer aflat în stare de ebrietate.

Chiar și un somn de 20-30 de minute te poate salva în unele cazuri. Conducătorii experimentați din Germania își pregătesc gustări care să le mențină tonusul pe parcursul călătoriei. Unii dintre ei apelează chiar la gume de mestecat sau alune.

De asemenea, nu trebuie să uiți de cafea sau băuturi energizante. În cazul în care ți-au mai rămas câțiva kilometri până la destinație, scoate pantofii și rămâi cu picioarele goale. Terminațiile nervoase de la picioare se vor activa și te vei înviora pentru perioada scurtă de care mai ai nevoie.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *