impact.ro
impact.roSanatate & Fitness

Sute de cazuri de viroze în spitalele de pediatrie. Medicii, îngrijorați din cauză că nu dispun de vaccin împotriva pneumoniei

Toamna a debutat cu extrem de multe cazuri de viroze și pneumonii în spitalele de pediatrie din toată țara. Acestea sunt întâlnite cel mai frecvent la preșcolari și cei din clasele primare, lucru destul de îngrijorători pentru medici. Acest lucru se datorează faptului că imunitatea celor mici este mai scăzută după perioada de restricţii din pandemie, tocmai de aceea mulţi ajung la spital cu insuficienţă respiratorie.

Medicii, copleșiti de cazurile de viroze și pneumonii la copii

Sezonul gripal încă nu a debutat oficial, însă spitalele sunt parțial sufocate cu sute de cazuri de viroze şi penumonii. Un exemplu îl reprezintă Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti unde zi de zi ajung copiii cu infecţii respiratorii, iar unii chiar cu forme severe de boală.

„În cazul în care viroza care este dată de fapt de un virus se suprainfectează zona respectiva, adică plămânii şi apare si infecție bacteriană şi atunci spunem că se dezvoltă o pneumonie”, a spus Raluca Alexandu, purtător de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”… [continuare]


Accesați articolul integral pe impact.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (impact.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *