ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
sfin.ro
sfin.roBusinessEvenimente

„Pactul pentru Tineri” – un demers inițiat pentru o generație de copii care așteaptă să fie salvată

Un „Pact pentru Tineri”, un pact pentru o generație care merită a doua șansă la educație

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF)* a lansat la Iași, luni, 19 septembrie, prima dezbatere a proiectului național „Pactul pentru Tineri”, organizată în parteneriat cu Ministerul Educației, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Primăria Municipiului Iași și UNICEF.

Conferința a reunit la masa discuțiilor aproape toți actorii care se pot implica în rezolvarea a ceea ce statisticile descriu acum a fi o adevărată dramă națională: numărul îngrijorător al copiilor care abandonează școala.

Prezența la masa dezbaterilor alături de miniștrii domeniilor cheie în problemele tinerilor, cât și de autoritățile locale, vectori ai comunității locale, experții în educație, cadre didactice, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai elevilor, a permis schițarea unei radiografii, incipiente, a situației.

Dezbaterile au sugerat, cu luciditate, dar și cu emoție, faptul că abandonul școlar este o realitate care nu mai poate fi ignorată, un flagel care trebuie stopat, diminuat prin măsuri ferme, urgente.

Identificarea soluțiilor aplicate și a manierei în care se poate interveni eficient, cu rezultate, presupune un efort complex, dar valoros pe care și-l propune CONAF prin „Pactul pentru Tineri”… [continuare]


Accesați articolul integral pe sfin.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (sfin.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.