A ajunge pe Lună nu mai este imposibil, dar oamenii trebuie încă să stabilească un spațiu de viață pe termen lung pe suprafața ei. Iată cum au creat japonezii o bază lunară cu gravitație artificială.
Dacă vrem să devenim o specie interplanetară, totuși, cercetătorii japonezi spun că probabil că vom avea nevoie de noul proiect de bază lunară cu gravitație artificială.
Bază lunară cu gravitație artificială
O echipă de experți ai Universității din Kyoto și experți în construcții de la Kajima Corporation au dezvăluit machete ale structurii conice, rotative, la o conferință de săptămâna trecută, prezentând ceea ce pare o utopie de sticlă plină de oameni fericiți, unii dintre ei chiar conducând bărci prin interiorul acoperit de apă al unei clădiri.
„Recunoscând că „1G este identitatea omenirii”, propunem o rețea gravitațională artificială”, a scris echipa într-o declarație de presă. „Ziua în care ființele umane trăiesc în spațiul cosmic, pe Lună și Marte, este iminentă”.
Clădirea care se învârte face o rotație completă la fiecare 20 de secunde, a raportat DNYUZ. Se numește „The Glass” (Sticlă) și folosește forța centrifugă pentru a recrea nivelurile gravitaționale cu care oamenii sunt familiarizați.
Pe măsură ce NASA se pregătește să-și lanseze misiunile Artemis, ducând membrii echipajului uman pe Lună și înființând o bază lunară pe termen lung pe suprafața Lunii, este încă în căutarea unui loc ideal de aterizare.
În acest sens, locația adecvată pentru a ateriza și a realiza baza lunară trebuie să aibă condiții perfecte, inclusiv lumina soarelui, spațiul deschis, ecranarea și poate chiar accesul la apă, explică NASA. Multe zone din apropierea Polului Sud lunar – în prezent principalul candidat pentru a seta tabăra – sunt ori în lumină ori într-o umbră aproape permanentă, așa că inginerii NASA speră că aceste locuri le vor oferi cele mai bune avantaje din ambele perspective ale planetei.
Citiți articolul original pe