sfatulmedicului.ro
sfatulmedicului.roSanatate & Fitness

Intoleranta la gluten si cancerul

Ce este intoleranta la gluten

Intoleranta la gluten mai este cunoscuta si ca boala celiaca. Aceasta este o afectiune mediata imun, inflamatorie, a intestinului subtire, determinata de sensibilitatea la glutenul din alimente si proteine similare acestuia.

Multe persoane sunt asimptomatice sau nu sunt evaluate pentru aceasta patologie, astfel incat cel mai probabil boala este mult subdiagnosticata. Un studiu a aratat ca persoanele asimptomatice ar putea sa fie de 7 ori mai numeroase ca cele simptomatice. Este mai frecventa la persoanele din Europa, fata de alte etnii.

La ora actuala, boala devine simptomatica intre 10 si 40 de ani, deoarece copiii sunt alaptati perioade mai lungi, iar glutenul este introdus mai tarziu in dieta.

Prezinta in principal manifestari gastrointestinale dar pot aparea si manifestari extraintestinale.

Manifestarile gastrointestinale clasice sunt diareea cu scaune in cantitate mare, care plutesc in vasul de toaleta, steatoreea (scaune galbene datorita grasimilor) si flatulenta… [continuare]


Orice informatii despre sanatate de pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.


Accesați articolul integral pe sfatulmedicului.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (sfatulmedicului.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *