wall-street.ro
wall-street.roInternational

Garry Kasparov, fostul campion mondial la șah, a fost trecut de Putin pe lista teroriștilor

Rusia l-a plasat pe opozantul Garry Kasparov, fost campion mondial la şah şi care în prezent trăieşte în exil, pe lista persoanelor declarate „teroriste şi extremiste”, potrivit unei notificări a serviciului rus pentru informaţii financiare consultată de AFP, relatează Agerpres.

Născut în 1963 în Azerbaidjanul sovietic, Garry Kasparov a fost unul dintre marii jucători de şah din istorie înainte de a deveni un opozant ferm al lui Vladimir Putin.

În 2013, îngrijorat de probabile urmăriri judiciare, Kasparov a părăsit Rusia şi trăieşte de atunci în SUA, de unde continuă să denunţe puterea rusă şi campania militară a acesteia împotriva Ucrainei.

În 2022, Garry Kasparov a fost deja desemnat în Rusia „agent al străinătăţii”, etichetă utilizată masiv împotriva opozanţilor, jurnaliştilor şi militanţilor pentru drepturile omului şi care îi obligă la proceduri administrative anevoioase pe teritoriul rus… [continuare]


Accesați articolul integral pe wall-street.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (wall-street.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *