rfi.ro
rfi.roinfoFestivalSpecial

Festivalul Sighișoara Medievală a împlinit 30 de ani

În urmă cu 30 de ani, un grup de tineri studenţi la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, a pus bazele primului festival medieval din România, cunoscut acum ca Sighişoara Medievală.

Cetatea Sighişoarei este locul de întâlnire pentru cavaleri, domniţe, zâne, teutoni, care reconstituie tabloul acelor vremuri.

Pe parcursul a trei zile, participanții se bucură de muzică și dansuri medievale, ordine militare de reconstituire medievală și grupuri de jonglerii medievale, spectacol de reconstituire medievală cu cai, teatru medieval și teatru interactiv pentru copii, ateliere de artă și manufactură medievală, jonglerii cu steaguri, tabăra cavalerilor, curtea comedianților, conferințe, expoziții și video-mapping.

Festivalul a căpătat o faimă internaţională, a atras chiar și peste 30.000 de turişti, iar organizatorii doresc să îl ridice la notorietatea manifestării similare a jocurilor scoțiene de la Edinburgh.

Așezarea geografică îi conferă Sighișoarei o poziție avantajoasă pe valea Târnavei Mari, fiind un punct de intersecție al principalelor drumuri din România.


Citiți articolul original pe rfi.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (rfi.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *