libertatea.ro
libertatea.roInternational

Expert militar de la Kiev, despre miza războiului declarat generalilor ruși de către șeful mercenarilor Wagner: „Prigojin vrea să se salveze”

În timp ce Ucraina pregătește o contraofensivă de amploare, la Kremlin se amplifică războiul intern pentru putere, consideră Oleg Jdanov, un important expert militar din Ucraina, care a oferit un interviu pentru cititorii Libertatea.

Fost militar sovietic și colonel în rezervă al armatei ucrainene, Oleg Jdanov a analizat situația de pe frontul din Ucraina, dar și motivul pentru care șeful companiei militare private Wagner, Evgheni Prigojin, le-a declarat război șefilor armatei ruse.

Prigojin a amenințat că își va retrage trupele din Bahmut din cauza lipsei de muniții. Într-un video postat vineri, 5 mai, șeful mercenarilor Wagner  i-a acuzat pe șefii Statului-Major rus că sunt responsabili de „zeci de mii de morţi şi răniţi” ruşi în Ucraina.

Oleg Jdanov descifrează declarațiile lui Prigojin ca fiind parte a unui conflict politic intern de la Moscova.

„Prigojin vrea să se salveze, să rămână influent și să obțină o imunitate politică prin acest scandal. Să nu uităm că șeful acestui grup a mai acuzat în trecut conducerea armatei de apariția unui deficit de muniții. Nu cred că este vorba de vreun deficit real de muniții. Informația trebuie verificată, seamănă prea mult a propagandă”…


Accesați articolul integral pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *