rfi.ro
rfi.roActualitateInternational

Europa are motive să se teamă de acțiunile subterane ale Rusiei. Și iată de ce

Nu este, în definitiv, o surpriză că liderul formațiunii de extremă dreapta italiene Liga, Matteo Salvini, aflat în plină campanie electorală, a cerut „regândirea” sancțiunilor împotriva Rusiei.

Italia se pregătește de alegeri anticipate la 25 septembrie și, în cazul accederii la guvernare a unei coaliții de extremă dreapta, poziția Uniunii Europene în raport cu Rusia ar putea fi foarte mult slăbită.

De altfel, Matteo Salvini nu și-a ascuns niciodată simpatiile față de Putin și conducerea sa autoritară. Imediat după invazia declanșată la 24 februarie, însă, vocea sa, ca de altfel a tuturor camarazilor săi europeni de la extrema dreaptă, nu prea s-a mai făcut auzită, pe fondul indignării generale a opiniei publice față de acțiunile criminale ordonate de Kremlin.

Italia, „veriga slabă”. Dar ce spuneți de … Germania?

Iată însă că, pe fondul prelungirii și, dacă vreți, a banalizării războiului, concomitent cu consecințele economice precum inflația și criza energetică, vocile Rusiei încep să se facă tot mai mult auzite. Și nu este doar Salvini.

Duminică, în orașul german Köln, aproximativ 2.000 de protestatari, în mare parte vorbitori de limbă rusă, au manifestat pentru a cere Germaniei să nu mai susțină Ucraina și să renunțe la sancțiunile pe care le-a impus Moscovei… [continuare]


Accesați articolul integral pe rfi.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (rfi.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *