ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
stirileprotv.ro
stirileprotv.roSanatate & Fitness

Diabetul este o boală complexă care atacă mai multe organe. Care sunt analizele recomandate

Diabetul este o boală complexă care atacă mai multe organe. Pe primul loc stau rinichii și ochii. La „Doctor de bine” aflați care sunt analizele recomandate.

Prea mult zahăr în sânge. De ce atacă rinichii?

Conf. univ. dr. Cristina Căpușă, doctor al Spitalului de Nefrologie „Doctor Carol Davila”: Sângele ăsta plin de glucoză se duce în toate țesuturile și acolo produce reacții chimice, care dau naștere unor substanțe daunătoare pentru țesuturi. Sunt denumite radicali liberi de oxigen care au efecte chiar până la distrugerea celulelor. Acesta este un mecanism suplimentar prin care diabetul necontolat poate să strice rinichiul. Afectarea rinichiului în diabet, în principal, nu e de tip vascular”.

Orice pacient cu diabet are nevoie anual de un examen de urină, de rutină… [continuare]


Accesați articolul integral pe stirileprotv.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (stirileprotv.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.