impact.ro
impact.roAuto

Cum protejezi mașina de caniculă? Trucuri pe care mulți șoferi nu le știu

Verile sunt tot mai toropitoare la nivel global, astfel că lumea se confruntă cu incendii, secetă și zile caniculare. În vreme ce termometrele măsoară temperaturi tot mai mari, proprietarii de autovehicule nu știu ce să mai facă pentru a-și proteja mașinile în fața căldurii. Dacă și tu te afli în aceeași situație, iată cum protejezi mașina de caniculă.

Îngrijirea mașinii pe timp de vară

Căldura extremă din timpul verii poate afecta foarte mult autovehiculele și performanța acestora. Prin urmare, la fel ca în timpul lunilor reci de iarnă, este important să te asiguri că mașina ta este pregătită pentru zilele fierbinți de vară.

Mașinile au și ele nevoie de puțină protecție împotriva vremii călduroase, pentru a funcționa în condiții optime și pentru a nu se alege cu tapițeria din piele sau vinil crăpată. Lumina soarelui poate decolora țesătura și chiar vopseaua dacă se abate asupra mașinii o perioadă mai lungă de timp.

Atunci când automobilul este expus razelor UV, caroseria absoarbe o cantitate uriașă de aer cald. Odată ce temperatura din interior crește, materialele mai sensibile ale tapițeriei pot avea de suferit. Pe lângă vopsea și tapițerie, căldura puternică afectează chiar și cauciucurile mașinii, ducând la deteriorarea acestora…


Accesați articolul integral pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (impact.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *