În ultimii ani, instalarea sistemelor GPL pe mașini a devenit din ce în ce mai populară, în special în contextul în care prețurile la carburanți au crescut foarte mult. Potrivit Newsweek, în România existau la mijlocul anului trecut peste 500.000 de mașini echipate cu sisteme GPL. Odată cu creșterea popularității însă, au apărut și numeroase mituri și neînțelegeri legate de această tehnologie. În rândurile următoare, vom vorbi despre cinci dintre cele mai răspândite mituri despre instalația GPL a mașinilor.
GPL-ul scade puterea și performanța mașinii
Una dintre cele mai întâlnite preocupări este legată de impactul asupra performanței mașinii după instalarea GPL-ului. Cu toate acestea, sistemele moderne de GPL sunt proiectate astfel încât să ofere o funcționare eficientă și performanțe comparabile cu cele ale unui motor pe benzină. Chiar și în cazul unor scăderi minore ale puterii, acestea sunt adesea dificil de simțit în timpul condusului de zi cu zi.
Instalația GPL poate exploda
Instalațiile GPL sunt supuse unor teste și verificări riguroase înainte de a fi omologate și utilizate în mașini. Industria GPL respectă standardele de siguranță și calitate, iar instalarea se face de către tehnicieni specializați și autorizați. Sistemul GPL este proiectat pentru a fi la fel de sigur ca orice alt sistem de combustibil din mașină, folosind chiar un material mai gros și mai rezistent față de cel utilizat la rezervoarele clasice. Astfel, riscul de explozie devine practic inexistent atunci când instalația a fost montată într-un service autorizat…
Accesați articolul integral pe