ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
libertatea.ro
libertatea.roActualitateInternational

„Cetățeni ai Rusiei, nu treceți granița, nu sunteți bine primiți aici”. Patru state europene refuză să mai primească turiști ruși

Polonia, Estonia, Letonia și Lituania, toate patru cu graniță directă cu Rusia, au început de luni să impună restricții de intrare în țară cetățenilor ruși care vin în scop turistic, o decizie luată după ce la nivel european această măsură nu a fost acceptată, relatează Reuters.

Exceptați de la interdicția impusă de cele patru state sunt doar disidenții ruși care au nevoie de un refugiu, șoferii de TIR și rezidenții permanenți ai statelor UE, dar și cei care vizitează rude care locuiesc în aceste state.

Al cincilea stat din Uniunea Europeană care are graniță directă cu Rusia, Finlanda, a decis pentru moment să permită intrarea cetățenilor ruși, dar a redus numărul de locuri alocat cetățenilor ruși care solicită viză.

Uniunea Europeană a suspendat toate zborurile directe din Rusia, lăsând la îndemână rușilor posibilitatea de a veni doar pe cale rutieră și feroviară, iar începând din luna această a limitat numărul de vize pentru zona Schengen. Cu toate acestea, cele 27 de state membre nu au ajuns la un acord pentru a interzice intrarea rușilor în spațiul UE, precum au solicitat mai multe state, printre care și Polonia și statele baltice… [continuare]


Accesați articolul integral pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.