libertatea.ro
libertatea.roActualitateOpinii

„Bolnavii psihic nu sunt infractori”, scrie în manualul poliției. Intervenția agenților în cazul lui Alexandru Găzdac, împușcat în București 

Alexandru Găzdac a fost împușcat de 6 ori de polițiști acum doi ani și a decedat în urma rănilor. Libertatea a refăcut firul evenimentelor din acea noapte și continuă seria printr-un episod despre intervenția forțelor de ordine și pregătirea acestora în situații în care au de-a face cu o persoană cu tulburări psihice, așa cum a fost cazul bărbatului de 37 de ani, ucis în blocul bucureștean în care locuia.

„Un nebun d-ăsta ne-a speriat. Ne-a amenințat cu un cui, l-au împușcat ăștia”, a spus polițistul David Bogdan în apelul său la 112, de la ora 4.12, imediat după ce Alexandru Găzdac a fost alergat pe holurile blocului în care locuia și împușcat în noaptea de 22 aprilie 2020.

Cele 15 minute fatale

Colegul lui Bogdan, polițistul Vlad Tudorache trăsese 6 gloanțe. La fața locului, în bloc, erau nouă oameni ai legii de la Secția 5: șapte polițiști și doi jandarmi…[continuare]


Accesați articolul integral pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *