rfi.ro
rfi.roSport

Rugby Cupa Mondială 2023: Africa de Sud și Noua Zeelandă își dispută finala pentru un al patrulea titlu

Africa de Sud și Noua Zeelandă își vor disputa sâmbătă pe Stade de France la Paris finala Cupei Mondiale la rugby 2023. Vineri seara Anglia și Argentina vor juca pe același stadion finala pentru locurile 3 – 4.

Antrenorii celor două echipe au anunțat loturile cu cuplul sud-african Rassie Erasmus – Jacques Nienaber mergând pe varianta ultra-riscantă cu șapte înaintași și un singur jucător de pe liniile dinapoi pe banca de rezerve, anunțându-și intenția de a-și axa jocul pe înaintare ceea ce nu e surprinzător.

Springboks vor folosi perechea de mijlocași Faf De Klerk – Handre Pollard, care a înclinat balanța în semifinala câștigată in extremis, 16 – 15 împotriva Angliei. De Klerk este însă singurul mijlocaș la grămadă în lotul de 23 și în caz de accidentare în timpul meciului Springboks vor primi o gravă lovitură, singurul capabil să-l înlocuiască în acest post specializat fiind, oarecum, aripa Cheslin Kolbe.

All Blacks vor folosi tradiționala împărțire 5 – 3 înaintași – linii dinapoi pe banca de rezerve. Patru dintre jucătorii lor – talonerul Codie Taylor, cei doi jucători din linia a II-a Samuel Whitelock și Brodie Retallick ca și mijlocașul la grămadă Aaron Smith vor disputa ultimul lor meci pentru All Blacks, cu Whitelock devenind primul jucător care apare în trei finale ale RWC după cele din 2011 și 2015. Fundașul Beauden Barrett, care va apărea alături de frații săi, Scott – linia a II-a și Jordie – centru, ar putea și el să joace ultimul său meci pentru All Blacks, dat fiind că pleacă să joace în campionatul Japoniei devenind astfel indisponibil pentru selecție.

Finala de sâmbătă va decide nu doar titlul mondial ci și echipa cu cele mai multe victorii la RWC. Springboks au trei titluri: 1995, 2007, 2019, în timp ce All Blacks au la activ trei victorii la Cupa Mondială, în 1987, 2011 și 2015… [continuare]


Accesați articolul integral pe rfi.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (rfi.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *