playtech.ro
playtech.roLifestyle

Sosul de usturoi e istorie! Aioli cu mere, noua senzație culinară din 2022

În Spania, i se spune „alioli”. În Franța, „aïoli”. În Italia, poartă denumirea de „aglioli” sau „aioli”. Aioli cu mere, așa cum i se spune în țara noastră, este un sos care provine, de fapt, din zona mediteraneană. De obicei, se consumă alături de carne de rac, de pește sau împreună cu carne preparată la grătar. Aioli cu mere este considerat a fi sosul care-l va înlocui pe cel de usturoi, deși cel din urmă a fost și rămâne greu de substituit.

Aioli cu mere, noua senzație culinară

Usturoiul este un ingredient esențial în multe bucătării din lume, de la cea italiană la cea indiană. Alături de ceapă, eșalotă, praz și arpagic, usturoiul oferă unul dintre cele mai unice gusturi și arome mâncării gătite. Deși este greu de înlocuit, se spune că în acest an aioli cu mere va substitui sosul de usturoi. Este considerat a fi noua senzație culinară a anului.

Dacă știi deja cum să prepari sau ai mai gustat, în trecut, aioli, îți recomandăm să ieși din rutină pentru a încerca ceva diferit: aioli cu mere. Este un sos cu textură foarte moale, care se consumă de obicei alături de pește și mâncăruri de cărnuri sau cu garniturile de cartofi.

Dacă ești pregătit(ă) să încerci ceva nou, află în rândurile următoare cum poți prepara sos aioli cu mere. Rețeta este foarte simplă și nu ai nevoie decât de măr, lămâie, usturoi, ou, ulei și sare. În funcție de preferințe, ingredientele se pot schimba,

Rețetă simplă și delicioasă aioli cu mere

Ingrediente:

  • 1 măr galben
  • 1 lămâie
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 200 ml de ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare:

  1. Curăță mărul galben, taie-l în jumătate și îndepărtează sâmburii.
  2. Unge ambele jumătăți de măr cu o jumătate de lămâie.
  3. Taie cele două jumătăți de măr în cuburi mici, pune-le într-un castron mic pe care să îl introduci ulterior la cuptorul cu microunde, timp de două minute, la putere maximă – cuburile de măr trebuie să fie moi, însă nu fierte.
  4. Pasează cuburile de măr cu ajutorul unui blender până obții un piure, care trebuie lăsat la răcit.
  5. Între timp, curăță usturoiul, îndepărtează germenul și taie-l.
  6. Peste piureul de mere răcit, adaugă în paharul blenderului usturoiul tocat.
  7. Sparge oul în bol și adaugă un praf de sare și o mare parte din uleiul de floarea soarelui.
  8. Bate cu mixerul ușor amestecul, fără să-l ridici brusc, până începe să prindă formă.
  9. Adaugă treptat restul uleiului și ridică periodic, ușor, mixerul pentru a emulsiona partea de sus.

La final, te poți bucura de un aioli cu mere delicios, pe care îl poți folosi în loc de sosul de usturoi. Desigur, există și câteva secrete privind această rețetă. Dacă vrei, de exemplu, să sporești aroma de mere a piurelui poți să adaugi și o lingură de oțet de mere în compoziție.


Citește și: Secretul celor mai buni cartofi aioli făcuți acasă. Ingredientul care le schimbă gustul


De asemenea, atunci când introduci oul în amestec, ai grijă să fie proaspăt, nu învechit. Altfel, vei strica întregul aioli cu mere. În funcție de preferințele tale, poți adăuga mai multă sau mai puțină sare.


Citiți articolul original pe playtech.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (playtech.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *