playtech.ro
playtech.roActualitateNational

Pensionarii primesc o undă de șoc: bani mai puțini de la stat, lună de lună. Măsura deja e „pe masă”

Pensionarii „speciali” ai României, adică acele persoane ce primesc bani fără să se țină cont de contributivitate, primesc o undă de șoc, chiar de la ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. Oficialul vorbește despre impozitarea pensiilor lor speciale și susține, fără îndoială, că această măsură va apărea în România, veniturile nu vor scăpa de taxare.

Vom trăi și vremuri în care pensiile speciale sau de serviciu, așa cum sunt ele numite oficial, vor fi impozitate. Știm cu toții că aceasta este una dintre cele mai arzătoare dorințe care se regăsesc în rândul opiniei publice, motiv pentru care ministrul Finanțelor spune că măsura se va aplica.

Vine marea impozitare, adio cupoane de pensie cu multe zerouri

„Impozitarea va exista”, a spus, joi, ministrul de Finanțe. Există însă o întreagă polemică legată de includerea pensiilor militare în categoria pensiilor speciale, motiv pentru care ministrul a fost întrebat dacă și acestea vor fi supuse taxării.

„Cu riscul de a vă dezamăgi, nu voi da acum acest răspuns. Sunt elemente pe care ar trebui să le avem în vedere. Ne uităm foarte atent pentru că implicațiile nu sunt doar fiscale sau economice (…)
Analiza este în derulare. Lucrăm împreună cu toate instituțiile implicate, avem în vedere și Curtea Constituțională. Abordarea nu poate fi una simplistă. Analiza se concentrează pe elementele de obiect ale fiecărui sistem de pensii. Nu este mâine. Aș vrea să avem la finalul acestei dezbateri și o soluție care să fie foarte clară: ce anume intră în reforma pensiei”, a declarat Adrian Câciu la Antena3.

Despre pensiile militare a vorbit și premierul Ciucă, afirmând că acestea nu au ce să caute în categoria veniturilor așa-zis „speciale”, deoarece ele sunt doar niște pensii de serviciu.

Pensiile militare, indiferent de domeniul unde se desfășoară activitatea, sunt pensii militare de stat, pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale. În coaliție am decis ca reglementarea salariilor și a pensiilor să constituie activitatea de analiză în grupurile de lucru ce vor fi înființate la Ministerul Muncii, cu patronate, sindicate, societate civilă.
Să avem până la finalul anului îndeplinirea jalonului din PNRR pentru salarii și pensii. Discutăm de echilibrarea și eliminarea inechităților. E o decizie luată în coaliție, a început să prindă contur în guvern”, a declarat premierul.


Citiți articolul original pe playtech.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *