libertatea.ro
libertatea.roInternational

„Decizia a fost deja luată”, spun oficiali militari și experți europeni din domeniul apărării despre planul lui Putin de a ataca NATO

Experți europeni de frunte din domeniul militar și al apărării sunt foarte îngrijorați și avertizează că Vladimir Putin plănuiește un atac asupra teritoriului NATO, scrie cotidianul german Bild, care a realizat o analiză legată de această amenințare și a titrat: „Decizia a fost deja luată”.

Pericolul a devenit deosebit de clar săptămâna aceasta, la târgul de apărare „Defence 24 Days” din Polonia: „S-a decis deja că Țările Baltice vor fi atacate de îndată ce Ucraina va fi înfrântă”, spune istoricul militar Philipp Petersen, de la Centrul pentru Studiile unei lumi noi Generation of Warfare, din Washington, DC (SUA).

Șeful Marelui Stat Major al Estoniei, Martin Herem, a declarat și el: „Rusia poate folosi forța convențională împotriva noastră. Nu are rost să încerci să-l sperii sau să-l convingi să nu atace”. Generalul estonian spune și că Rusia are armele, muniția și soldații pentru a ataca NATO: „Chiar și după doi ani de război în Ucraina”… [continuare]


Accesați articolul integral pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *