ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
techcafe.ro
techcafe.roTech & Stiinta

Oamenii de știință încearcă să utilizeze conceptul de învățare automată pentru a detecta cu precizie cancerele greu de diagnosticat

Primul pas în alegerea tratamentului cel mai potrivit, adecvat și personalizat, pentru un pacient bolnav de cancer, îl reprezintă identificarea exactă, strictă a tipului specific de cancer, inclusiv „a epicentrului” bolii, adică a locului primar (organul sau o anumită parte a corpului) de unde a început procesul patologic.

În cazuri destul de rare, originea unui astfel de proces nu poate fi determinată (nici măcar cu marjă de eroare), chiar și cu ajutorul unor teste extinse și complexe.

Deși aceste tipuri de cancer cu localizare primară necunoscută au tendința de a fi agresive și sunt greu de gestionat, oncologii trebuie să le trateze cu terapii care nu sunt țintite, frecvent toxice chiar și pentru pacient și care, din păcate, au rate mici de reușită. În ultimii ani, se caută alternative mult mai benefice față de chimioterapia care afectează o mare parte din celule sănătoase ale pacienților bolnavi de cancer.

O nouă abordare în domeniul învățării profunde (deep-learning), dezvoltată de cercetătorii de la Koch Institute for Integrative Cancer Research din cadrul MIT și din cadrul Massachusetts General Hospital (MGH) ar putea ajuta la clasificarea cancerelor ale căror origine primară este necunoscută, prin analiza aprofundată a programelor de expresie genică legat de dezvoltarea și diferențierea celulară timpurie… [continuare]


Accesați articolul integral pe techcafe.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (techcafe.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.